Рубрики

Архів

ПАТ «Агрокомбінат „Слобожанський“» — той, що постав із попелу

23.07.2013 14:12:39
— Як вирішили перейти на ПАТ «АК „Слобожанський“»?

— До рішення перейти на «Слобожанський» (тоді ще ніхто не знав, чи збережуть стару назву) підштовхнула зустріч з одним із нинішніх співвласників агрокомбінату. 2011-го вони приїхали до ТОВ «Галичина-Захід» на запрошення Big Dutchman подивитися, як працює обладнання цієї компанії. Я провів гостей екскурсією і тоді ж отримав перше запрошення на роботу. Втім, усерйоз його не сприйняв. Проте коли дізнався, що Ярослав Кебал пристав на пропозицію харків’ян, таки погодився відвідати комплекс, щоб усе побачити на власні очі, оцінити обсяг робіт. Як зараз пам’ятаю: 8-го березня 2012-го прилетів на об’єкт, а поки вертався назад, уже вирішив: беруся! Через кілька тижнів я з головою поринув у нову роботу.

— Яким було перше враження від побаченого на «Слобожанському»?

— Непочатий край роботи! У нас і зараз ще дуже багато завдань. Але саме в цьому і був головний інтерес, так би мовити, особистий виклик.

— Не вагалися, знаючи всю специфіку і масштаб?

— Ні, за півроку мені вдалося поставити роботу будівельної служби, так би мовити, на рейки, все ввійшло у ритм і графік, а працівники почали нормально комунікувати без ручного управління. Постійний контроль став зайвим, тож у мене з’явилося більше вільного часу.

Єдина проблема — переїзд із родиною до Харкова. Тут люди переважно російськомовні, тому було важко знайти україномовний дитсадок, школу, загалом коло спілкування. А я хочу, щоб моя дитина, живучи в Україні, розмовляла рідною мовою і називала мене «татом», а не «папою».

— З якими об’єктами працює оновлений ПАТ «АК „Слобожанський“»?

— Нині в Іванівці маємо репродуктор на 5200 свиноматок і приміщення для дорощування поросят до30 кг. Продовжуємо відбудову нашого основного майданчика — промзони, де розташовані дві групи будівель по п’ять корпусів. На місці колишнього складу на тисячу тонн продукції, що знаходився між ними, ми збудували новий комбікормовий завод плановою потужністю 20 тонн комбікорму на годину. Цього має вистачити для свиногосподарства замкнутого циклу: 12 тис. свиноматок та 350 тис. голів товарних свиней щорічно — саме на такі показники плануємо вийти 2015-го. Для репродуктора в Іванівці реконструюємо під відгодівельні корпуси наявні та добудуємо нові на території колишньої племферми. А на майданчику біля Чкаловського облаштуємо закритий цикл на 6700 свиноматок. У планах на 2014-й також спорудження ще одного елеватора на 40 тис. тонн. Однак чи встигнемо, залежатиме від фінансування: відколи почали продавати товарних свиней, нас додатково не фінансують. Напевно, це правильно, адже стимулює шукати кращі, ефективніші рішення.

1) Як коментують рішення попередніх власників про ліквідацію свинокомплексу?

2) Чому весь реммолодняк завозиться з-за кордону?

3) Скільки вже вкладено у свинарський напрямок агрокомбінату і коли розраховують повернути вкладене?

4) У чому секрет ефективного управління?

Відповіді на ці та інші питання шукайте у повній версії статті у журналі «Прибуткове свинарство» №3 (15), 2013

 Ctrl
Оптимізація руху стада
23.07.2013
Ctrl 
Петро Лабазюк: VITAGRO — життя на землі: філософія бізнесу в одному слові
21.06.2013

Всі новини >>

Пошук

MilkUA.info
PigUA.info
Журнал «Молоко і ферма»