Рубрики

Архів

ТзОВ «Віра-1» — один із семи китів агрохолдингу по-волинськи

18.05.2012 15:07:14

Уже понад десять років на заході України успішно розвивається агропромгрупа «Пан Курчак». Окрім, власне, птахоферм, на що вказує назва, до активів підприємства належать землеробські (зернові й технічні) компанії, тваринницькі комплекси та переробні потужності. Агропромислова група є одним із найбільших роботодавців Волинської області — на ній працює понад 1400 працівників. Одним із пріоритетних напрямків підприємства є свинарство — ним у структурі агропромгрупи займається ТзОВ «Віра-1».

Павло Григорович Сінченко, голова правління ТзОВ «Віра-1», розкриває таємниці успішного розвитку напрямку свинарства журналу «Прибуткове Свинарство».

— Павле Григоровичу, ТзОВ «Віра-1» на українському ринку вже сьомий рік. Які головні досягнення?

— По-перше, з року в рік підтверджуємо й зміцнюємо позиції виробника якісної свинини. Нині контролюємо 5,6% регіонального ринку. Свинокомплекс замкнутого циклу в Радошині об’єднує дев’ять корпусів, власну лабораторію штучного запліднювання та кнурівник. Там розташовано репродуктор на 1300 свиноматок та, неподалік, відгодівельник на 8000 голів одночасної постановки, куди щотижня переводимо 520–560 поросят вагою понад 28 кг. По-друге, вирощуємо не тільки товарних свиней, а й якісний племінний матеріал: 2-го квітня 2010 року отримали статус «Племінний завод із розведення свиней Великої Білої породи». Основу свого маточного стада (JSR) завезли ще 2006-го зі спеціалізованих ферм Англії й відтоді постійно вдосконалюємо виробничі показники поголів’я, самостійно проводимо ремонт стада, досягли високої м’ясності свиней.

У чому, на вашу думку, головні секрети успіху «Віри-1»?

 Передовсім у людях і технологіях. Після розвалу СРСР свинарську галузь у її традиційній формі цілковито знищили. Поки радянська економіка перебувала у стагнації, на Заході стався величезний стрибок у технологіях молочного та м’ясного тваринництва. Тому визначальною стала ставка на перенесення західних технологій вирощування свиней на наші виробничі потужності під контролем менеджера-зоотехніка з Великобританії. Він працював і навчав наш персонал впродовж року. Нині наші працівники британцям кваліфікацією не поступаються. Однак на досягнутому не зупиняємось — агропромгрупа постійно інвестує у професійний розвиток персоналу.

До речі, те, що ми працюємо у складі агропромгрупи, — це ще один фактор успіху нашого господарства. «Пан Курчак» — вертикально інтегрована сільськогосподарська структура. Однак це не класичний агрохолдинг, бо всі господарства-члени є юридичними особами. Разом із ТзОВ «Віра-1» членами агропромислової групи «Пан Курчак» є сім господарств, які в комплексі утворюють злагоджену систему міжвиробничих зв’язків, де кожен відповідає за якісне виконання своєї частини роботи.

 Цікаво: успіх на семи китах?

 Саме так. Якщо пройтися технологічним ланцюжком, то провідне підприємство групи — це ПП «Західна аграрна компанія», де вирощують зернові й технічні культури. Нині там обробляють понад 5 тис. га, а до кінця 2012-го угіддя збільшаться до 8 тис. га.

З урожаю, зібраного на своїх полях (а також із давальницької сировини під замовлення), ТзОВ «Агротехніка» виробляє й реалізовує комбікорми власної рецептури, а також концентрати, які не мають аналогів в Україні. У складі підприємства два комбікормових заводи: у Локачах та Турійську. Особлива гордість останнього — лабораторія вхідної сировини та готової продукції, укомплектована найсучаснішим обладнанням для експрес-тестування, фізичного, хімічного, мікробіологічного аналізу та перевірки кормів на токсичність. Проектні потужності «Агротехніки» — понад 11 тис. т на місяць. Нині заводи завантажені лише на 70%, тому активно шукають партнерів.

Частину кормів під торговою маркою «Агрокорм» реалізують населенню й іншим сільськогосподарським підприємствам, однак левову частку спрямовують на забезпечення власного виробництва м’яса

— З чого почався розвиток агропромгрупи?

— Завдяки яким управлінським механізмам агропромгрупі вдається підтримувати злагоджену роботу такої багатокомпонентної структури?

— Чим особлива мережа фірмових магазинів, де реалізують продукцію зі свинини від «Віри-1»?

— Які плани у ТзОВ «Віра-1» на найближче майбутнє?

— Що таке програма «Маєток»?

— Які екологічні проекти втілює в життя «Пан Курчак»?

— Особливості підпору персоналу на ТзОВ «Віра 1»?

— У чому Павло Григорович вбачає шанси на успіх українського свинарства?


Відповіді на ці та інші питання читайте у повній версії журналу «Прибуткове свинарство» №2 (8), 2012

 Ctrl
М. Ярошко. Системи напування поросят
18.05.2012
Ctrl 
Все починається з менеджменту. Решта — деталі, які можна узгодити
04.04.2012

Всі новини >>

Пошук

MilkUA.info
PigUA.info
Журнал «Молоко і ферма»