Рубрики

Архів

І. Панібратець. На допомогу шукачеві роботи

Стрімкий розвиток аграрного сектора держави змушує замислитися над тими змінами, що відбуваються на ринку сільськогосподарських кадрів. Багато які HR-служби й керівники агрохолдингів нарікають на нестачу кваліфікованого персоналу. І з цим важко не погодитись, ми й самі неодноразово звертали увагу наших аграріїв на необхідність самостійно ростити кадри, додатково навчати й розвивати своїх фахівців.Чому в АПК такі труднощі з кадрами? Частково проблема з агроперсоналом утворилася у зв’язку з неготовністю самих спеціалістів перебудовуватись і розвиватись разом із галуззю. Це підкреслило кадровий дефіцит у цій сфері діяльності, і, як наслідок, почастішали випадки прямого хедхантингу (англійське «head hunting» — дослівно «полювання на голову»). Таке «полювання», як правило, використовується під час пошуку керівників вищої ланки (топ-менеджерів), ключових і рідкісних спеціалістів — як за рівнем професіоналізму, так і за фахом.

Розгляньмо кілька основних етапів переговорів, якщо раптом ви опинились на ринку праці. 

Велике значення мають не тільки знання і досвід, а й навички самопрезентації. Мало бути професіоналом у своїй галузі — треба вміти це довести. Одним з важливих етапів є знайомство та успішне проходження співбесіди: саме тоді складається перше враження і приймається рішення, чи проходить потенційний кандидат на наступний етап відбору в компанію.

Як у світі великого бізнесу про людину в першу чергу говорить її візитка, так і в світі пошуку роботи перше враження про кандидата формує резюме – документ, який описує попередній досвід роботи й досягнення претендента. Структуровано подана інформація і його загальний читабельний вигляд допоможе не тільки швидко ознайомитися з вашим досвідом і навичками, а й справити хороше враження на потенційного роботодавця, демонструючи вашу організованість, системність і ретельність у роботі.

Отож, перше враження сформовано, резюме написано, попередня співбесіда закінчилась позитивно і вас запросили на зустріч до потенційного роботодавця.

Про що важливо знати і як підготуватися до співбесіди — може, найважливішої у вашому житті, бо ніколи не знаєш, які сюрпризи нам приготувала доля.

Як правильно оформити резюме?

Як правильно підготуватися до зустрічі із роботодавцем?

Що може стати платою за запізнення на співбесіду?

Які стереотипи можуть зіграти злий жарт над першим враженням про вас?

Відповіді на ці та інші питання — у повній версії статті в журналі «Прибуткове свинарство» № 4 (6), грудень, 2011

 Ctrl
О. Крижак, Р. Огроднічий. Деякі аспекти «сухої» дезінфекції в сучасному свинарстві
24.12.2011
Ctrl 
Відгодівля – відповідальний фініш
23.12.2011

Всі новини >>

Пошук

MilkUA.info
PigUA.info
Журнал «Молоко і ферма»