Рубрики

Архів

«Нива Переяславщини»: на крок попереду

20.08.2014 08:34:00

Якщо ви досі вірите, що в Україні немає свиногосподарств, які можуть конкурувати з найкращими світовими, тоді ви просто не знаєте про СП ТОВ «Нива Переяславщини». Підприємство вже побудувало сім комплексів замкнутого циклу, потужність кожного — 30 тисяч голів на рік. Обслуговують кожен лише 11 працівників, але при цьому виробничі показники «Ниви Переяславщини» на рівні з лідерами свинарства в світі. Хоча, як наголосив виконавчий директор із тваринництва Віталій Шакель: основна мета підприємства — не гнатися за показниками, а ставати ще ефективнішим. Тоді бізнес за будь-яких умов буде рентабельним і приноситиме прибутки.

  • Віталію, як доля завела на один з найкращих вітчизняних свинокомплексів?
  • Сам я з латвійської сільської місцевості. Батьки мали невелику ферму — сто свиноматок у замкнутому циклі. Тому «тяга» до сільського господарства і бажання отримати аграрну освіту були природними. Коли отримав диплом, скористався можливістю поїхати на два роки в Данію постажуватися. Я потрапив на ферму, де вирощували в’єтнамських свиней для дослідів, наприклад, для тестування медикаментів. Коли практика закінчилася, повернувся на батьківщину, але лише на рік — знову подався в Данію працювати в свиногосподарстві. Починав простим робітником, тоді, коли підприємство розширилося, очолив підрозділ, а згодом став головним менеджером. Однак, коли ти знаєш, що будеш робити у цей день через рік, стає нудно. Не вистачало руху, тому вирішив знайти роботу в Росії. Але знайомі «посватали» з «Нивою Переяславщини». Я кілька днів подивився, як працює свинокомплекс, погуляв Києвом, і зрозумів, що це саме те, що мені потрібно. Уже шість років працюю тут і не шкодую.
  • Підприємство британсько-українське, а технології — данські. Чому?
  • Коли власник компанії вирішував, чим зайнятися, спочатку взявся розвивати рослинництво. Згодом прийшло розуміння, що зерно можна згодовувати, — так зупинилися на свинарстві. Перш ніж стартувати, він відвідав європейські країни — Англію, Францію, Данію, подивився, як там займаються цим бізнесом, і, врешті, зупинився на данському підході. Почалося все з консультанта-данця. Він, зрозуміло, націлив на тамтешню генетику. Для цих тварин придбали данське обладнання. Тобто зробили все, щоб бізнес в Україні був не менш ефективним, ніж у Данії.
  • Ви вже збудували сім свинокомплексів. До якої межі нарощуватимете потужності?
  • Уже почали будівництво восьмого: підводимо комунікації, тягнемо дороги, щоб машини могли під’їжджати восени. Водночас займаємося документацією дев’ятого свинокомплексу. А загалом у плані — десять, на більше не вистачить потужностей нашого комбікормового заводу. У планах також встановити сучасні очисні споруди у забійному цеху та м’ясопереробному заводі. Таких в Україні ще немає. Крім того, цей проект має вагому соціальну складову: очищатимемо всі стоки з села.
  • Усі ваші комплекси ідентичні, чи кожен намагаєтеся вдосконалити?
  • Кожен свинокомплекс — це типовий проект. Вони всі брати-близнюки. Питання тільки в тому, наскільки швидко люди можуть їх побудувати. Для нашої бригади це вже рутинна робота. Коли починали другий свинокомплекс, то монтували обладнання в цеху відгодівлі півтора місяці. Нині витрачаємо не більше трьох тижнів. Щодо інновацій, є добра приказка: «немає нічого кращого, ніж перевірене старе». Тому всі наші свинокомплекси однакові. Єдине, що прагнемо постійно вдосконалювати, — людей, які в них працюють. Вони відвідують навчальні семінари, їздять за кордон, щоб побачити цікаві рішення, які тоді застосовуємо в господарстві.
  • «Нива Переяславщини» — єдине вітчизняне підприємство, яке має не тільки власну будівельну команду, а й усю потрібну техніку, бетонний вузол, самостійно виготовляє бетонні панелі, щілинні підлоги і гноєзбірні канали. Скільки у такий спосіб вдається заощадити?
  • Цифри доводять, що мати свій будівельний відділ майже вполовину дешевше, ніж наймати підрядників та купувати необхідні елементи конструкції. Робота в нього завжди є і буде, навіть коли зведемо десять свинокомплексів. Так, наступного року планова реконструкція другого свинокомплексу, через рік третього і так далі. Крім того, наші будівельники будують дитячий садочок у селі Паришків, базу для охоронного підрозділу, закінчили будинок на 10 квартир для персоналу. У планах одноповерхові будиночки у регіоні, куди селитимемо найкращих працівників із сім’ями.
  • Віталію, ви — керівник дуже успішного підприємства, у робітників якого, як самі ж висловлюєтеся, є вогник в очах. Поділіться секретом.
  • Щоб бути керівником і розвивати бізнес, насамперед потрібно зібрати команду ентузіастів і правильно їх мотивувати (причому не тільки грошами!). Треба вміти спілкуватися з людьми. Скажу з власного досвіду: метод батога та пряника дійсно ефективний. Однак, навіть якщо працівнику потрібно вичитати догану, ніколи не зачіпати його особисті якості.
  • А як ви, до речі, відпочиваєте? Маєте хобі?
  • В основному це рибалка. Інколи дайвінг. У кожного повинна бути віддушина, щоб не пропала мрія. Без мрії люди ламаються.
  1. Коли підприємство планує завозити поголів’я на новозбудований комплекс? З якою генетикою працюють?
  2. Які альтернативні засоби обігріву застосовує «Нива Переяславщини», та скільки заощаджує завдяки ним?
  3. У чому запорука успішної роботи господарства? Як правильно підбирати кадри?
  4. «Нива Переяславщини» отримала кредит від ЄБРР. Як вдалося це зробити?
  5. У скільки обходиться будівництво одного типового свинокомплексу?
  6. Чи планує підприємство виходити на європейський ринок?

Відповіді на ці та інші питання шукайте у повній версії інтерв’ю у журналі «Прибуткове свинарство» № 4 (22), 2014.

 Ctrl
Ремко Шрайвер: «Буде прозорість — буде ефективність»
01.10.2014
Ctrl 
ТОВ «Зоотехнологія»: вся увага персоналу та роботі з тваринами
03.06.2014

Всі новини >>

Пошук

MilkUA.info
PigUA.info
Журнал «Молоко і ферма»