Рубрики

Архів

Підземні води: використовувати не можна заборонити

Вадим Шестаков, старший юрист Danevych law firm

Олександр Кріпак, юрист Danevych law firm

Жахи законодавчого регулювання

Навряд чи можна уявити собі сучасне фермерське господарство, особливо свинарське, яке обходиться без води з артезіанських свердловин. На жаль, в Україні, щоб задовольнити навіть таку елементарну потребу, необхідні неабиякі зусилля, а також винахідливість і стратегічне мислення керівництва підприємства. Справа в тім, що українські законодавці, у співпраці з контролюючими органами, постійно роблять усе можливе, щоб «полегшити» життя всім, хто намагається займатися будь-яким бізнесом. Промовистим прикладом цього є ситуація з використанням підземних вод.

Один процес — два дозволи

Видобуток та використання підземних вод в Україні є предметом прискіпливого державного регулювання на кількох рівнях. Передовсім таке регулювання забезпечується нормами Водного кодексу України від 6 червня 1995 року № 213/95-ВР (далі — ВК). Згідно з цим документом, спеціальне водокористування — це забір води з водних об’єктів із застосуванням споруд або технічних пристроїв для задоволення питних потреб населення, а також для господарсько-побутових, лікувальних, оздоровчих, сільськогосподарських, промислових, транспортних, енергетичних, рибогосподарських та інших державних і громадських потреб. Воно здійснюється на підставі дозволу (статті 48 та 49 зазначеного кодексу). Оскільки, згідно з ВК, водним об’єктом також є водоносний горизонт (однорідна пластова товща гірських порід, де постійно знаходяться води), видобуток підземних вод належить до спеціального водокористування і потребує відповідного дозволу.

Документ, що має назву Дозвіл на спеціальне водокористування,видають, залежно від водного статусу об’єкта, місцеві держадміністрації або ради. Щоб використовувати підземні води, треба також обґрунтовувати й погоджувати потреби у воді з Держгеонадрами або дочірніми підприємствами НАК «Надра України», згідно з переліком, який затверджує Мінприроди. Отримання та продовження дії дозволу на спеціальне водокористування, як правило, не пов’язане з особливими складностями.

Складнощі виникають на іншому рівні. Справа в тому, що підземні води, крім того, що є частиною водного об’єкта — водоносного горизонту, ще й мають статус надр. А використання надр є предметом окремого правового регулювання, ключовим нормативно-правовим актом якого є Кодекс України про надра від 27 липня 1994 року № 132/94-ВР (надалі — КН). Cаме з цим пов’язана величезна кількість проблем: претензії та позови контролюючих органів, а також ризики, без перебільшення, мільйонних штрафів. За загальним правилом, для видобутку прісних підземних вод потрібний спеціальний дозвіл, який називається Дозвіл на користування надрами.

Отримання дозволу на користування надрами: дев’ять кіл пекла

Процес отримання згаданого дозволу складний і заплутаний. Більше того, до середини 2011-го року щороку затверджували новий порядок видачі дозволів. Це неодноразово спричиняло ситуації, коли господарство подавало пакет документів згідно з одними правилами, а в процесі розгляду документів усіма компетентними органами термін дії відповідних правил закінчувався, заявник отримував свій пакет документів назад і був змушений чекати, коли ж ухвалять новий порядок. Поки чекали, водою продовжували користуватися, що створювало додаткові підстави для претензій з боку контролюючих органів щодо неправомірного використання надр.

На щастя, у травні 2011-го ухвалили універсальний Порядок надання дозволів на користування надрами, що до певної міри дозволяє передбачити долю поданих на отримання дозволу документів. Однак говорити про значне спрощення життя завдяки зазначеному акту дуже рано. Адже до того, як документи дійдуть до органу, уповноваженого видавати дозволи на користування надрами (Державної служби геології та надр України), необхідно отримати погодження у відповідній районній, міській, селищній, сільській раді — на користування ділянками надр, що містять корисні копалини місцевого значення; а також в органах Мінприроди та Держгірпромнагляду. За наявності такої кількості «проміжних ланок» говорити про передбачуваність строків отримання дозволу немає сенсу.

Чим може загрожувати неотримання дозволу? Відповідь дуже проста: використовуєте надра без дозволу — по повній отримаєте нараховані згідно з методикою № 389 від 20.07.2009 збитки за самовільне водокористування. По секрету повідомимо, що штраф за рік-півтора використання водички з артсвердловини без дозволу може сягнути більше мільйона гривень.

1) Чи можна обмежитися одним дозволом?

2) Що таке «продуктивність водозаборів підземних вод»?

3) Що таке «власні господарсько-побутові потреби»?

4) Як захищатися від претензій?

Відповіді на ці та інші питання шукайте у повній версії статті у журналі «Прибуткове свинарство» №3 (15), 2013

  

Всі новини >>

Пошук

MilkUA.info
PigUA.info
Журнал «Молоко і ферма»